Kerstspritsen

Door Hilde

Deze maand deed ik voor het eerst mee met Swiepswoepswap, een actie waarbij foodbloggers recepten van elkaar maken. Ik mocht iets gaan maken van Bakken met Nadine en ik koos voor haar recept van spritsen, omdat ik die zelf nog nooit had gemaakt.

Zij zegt zelf het volgende over dit recept:

Spritsen zijn lekker brosse roomboterkoekjes. Je maakt ze van een spuitbeslag. Dat de koekjes zijn opgespoten met een kartelvormig spuitmondje kan je terugzien aan de sierlijke vormen op het koekjes. Met een laagje chocolade maak je de koekjes extra rijk en feestelijk.

Ik heb het beslag gespoten in de vorm van kerstkransjes en de chocolade versierd met sprinkles om ze extra feestelijk te maken! Heerlijke koekjes, die er zo ook nog eens heel leuk uitzien. Zeker de moeite waard om de komende maand eens zelf te proberen!

Ingrediënten:

  • 200 gram zachte boter
  • 115 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 250 gram bloem
  • Snufje zout
  • 150 gram chocolade (naar keuze)

Extra nodig:

  • Spuitzak
  • Spuitmondje (met kartelvorm)
  • Sprinkles

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de boter los en mix de suiker en vanillesuiker erdoor. Mix het ei door het mengsel. Zeef de bloem en voeg dit samen met het zout toe. Mix alles tot een glad beslag. Doe het beslag in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit mooie kransen op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de kransen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Haal de koeken uit de oven en laat ze op een rooster helemaal afkoelen.

Hak de chocolade in stukjes en smelt twee derde au bain-marie. Roer de rest van de chocolade erdoor. Dip de helft van de koekjes in de chocolade, leg ze op een vel bakpapier en bestrooi de chocolade met sprinkles.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van mij gemaakt? Dat wil ik graag zien! Dus deel dan een foto en tag @eenbeetjevanzus!

Deel dit recept:

Geef een reactie