Door Lieke
Ik houd van muffins omdat ze gewoon heel makkelijk te maken zijn en altijd lekker. Net als bij cake kan je eindeloos variëren als je een goede basis hebt. Je hebt het beslag zo gemaakt en hebt er ook geen mixer voor nodig. Je kunt het met een garde door elkaar mixen. Dit keer zijn het kruidige appel muffins geworden. Weer een heerlijk hapje voor bij een kopje thee.
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- 50 gram bruine basterd suiker
- 80 gram gesmolten boter
- 150 ml melk
- 1 ei
- snufje zout
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl koekkruiden
- 2 kleine appels
Benodigdheden
- muffinvorm 12 stuks
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de bloem, suiker, bakpoeder, koekkruiden en het snufje zout door elkaar.
- In een andere kom het ei met de melk los kloppen en daarna de gesmolten boter er door mengen.
- Schenk de natte ingrediënten in de kom bij de droge ingrediënten en roer door elkaar. Snij de appels in kleine blokjes en meng door het beslag.
- Verdeel dit over de vorm en bak in 20 – 25 minuten gaar.
Een beetje van zus is ook te volgen op Instagram, Facebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!
In de lijst met ingrediënten staat geen melk vermeld maar in jouw bereiding punt 3 wel?! Hoe veel melk moet je gebruiken? Was net begonnen aan de muffins 🙂
Oeps een foutje, heb het al aangepast het gaat om 150 ml melk. Succes verder en eetsmakelijk straks!
Huhhhh stom denk dat ik er overheen gelezen heb! 150ml zie ik!