Mini pistache tulbandjes met witte chocolade

Door Lieke

mini-pistache-tulbandjes-4

 

Deze mini pistache tulbandjes met witte chocolade zijn simpel maar heerlijk. Ze staan ook nog eens heel leuk op tafel voor bij een lekker kopje thee. Heb je nou geen mini tulband vorm kan je er natuurlijk ook één grote tulband van maken of gewoon cupcakes.

 

mini-pistache-tulbandjes-3

 

Ingrediënten (12 stuks)

  • 150 gr boter + extra klontje
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 75 gr pistache + handvol voor versiering
  • 125 gr witte chocolade

Benodigheden

  • bakvorm mini tulbandjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden
  2. Mix de boter met de suiker romig, voeg de eieren één voor één toe en mis elke keer tot het ei volledig is opgenomen. Mix daarna het zelfrijzend bakmeel er door.
  3. Verkruimel de pistache nootjes en 75 gram witte chocolade tot kleine stukjes en meng door het beslag. Vul nu de ingevette bakvorm en bak in 25 minuten gaar.
  4. Smelt de overige witte chocolade samen met een klontje boter in een spuitzak met intervallen in de magnetron. Knip een klein puntje van de zak en spuit sliertjes over de afgekoelde tulbandjes. Versier met de overige pistache nootjes en laat uitharden.

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

Geef een reactie