Pindakaastruffels met banaan

Door Hilde

 

Afgelopen week was ik op zoek naar een lekker recept voor pindakaastruffels maar kon nergens iets vinden. Omdat ik nog bananen had liggen die op moesten en ik banaan altijd graag combineer met pindakaas, besloot ik van die twee smaken truffels te maken. Het resultaat mag er zijn, het zijn echte smaakbommetjes. En een bijkomend voordeel is dat de truffels voor het grootste gedeelte gemaakt worden van redelijk gezonde ingrediënten.

 

Ingrediënten (voor ongeveer 25-30 stuks):

  • 150 gram pindakaas (ongeveer 5 eetlepels)
  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram pure chocolade
  • 75 gram pecannoten
  • 4 eetlepels geraspte kokos

Bereidingswijze:

Doe de bananen in stukjes samen met de pindakaas in een kom en pureer dit met de staafmixer tot een glad mengsel. Hak de chocolade in stukjes en smelt dit au bain-marie. Meng het pindakaasmengsel met de gesmolten chocolade, doe dit in ongeveer 4 delen. Meng eerst een grote schep van het mengsel door de chocolade en voeg steeds weer een beetje toe tot het geheel gemengd is. Op deze manier wordt alles veel beter opgenomen. Laat het chocolademengsel vervolgens ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

Vermaal de pecannoten in de keukenmachine tot kleine kruimels. Leg de kruimels op een bord en vermeng ze met de geraspte kokos. Schep met een lepeltje steeds kleine porties uit de chocolade en rol hier een balletje van met je handen. Rol het balletje door de noten met kokos en druk dit met je handen er voorzichtig een beetje in. Herhaal dit tot de chocolade op is.

Bewaar de balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast, op deze manier zijn ze een paar dagen houdbaar. In de vriezer zijn ze langer te bewaren.

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:


Deel dit recept:

Geef een reactie