Nestlé Chocolat Tart

Door Hilde

 

Hier is dan de nieuwe gouden combinatie voor Nestlé en hij is schandalig lekker! De Nestlé Chocolat Tart met een bodem van KitKat, daarna een laag karamel met stukjes Lion en vervolgens twee lagen chocoladeganache, een laag in het midden met witte Crunch en bovenop een laag van Bros. Om je vingers bij af te likken!

Via Laura’s Bakery deed ik onlangs mee aan een bloginsiders actie voor Nestlé en daarvoor moest ik een echte feesttaart maken. Als snel had ik besloten dat ik iets met mooie laagjes wilde maken in een quichevorm met hoge bodem. In zo’n hoge vorm komt de bodem van de taart mooi tot zijn recht en het geeft de taart direct een chique uitstraling. De taart is een feestelijke variatie geworden op de klassieke chocolat tart. Als je de taart doorsnijdt zie je de drie lagen die er in verwerkt zijn: Karamel (met stukjes Lion), witte ganache (met Crunch) en chocoladeganache (van Bros). Het leuke aan dit recept is dat de taart er heel mooi en luxe uitziet en geweldig smaakt, maar toch helemaal niet moeilijk is om zelf te maken!

 

Ingrediënten:

  • 250 gram KitKat
  • 150 gram biscuitjes
  • 75 gram boter
  • 500 ml slagroom
  • 16 fudgesnoepjes
  • 3 kleine Lions
  • 300 gram Crunch wit
  • 300 gram Bros
  • Extra Lions, Bros, KitKat, Crunch wit en fudgesnoepjes voor de versiering

De ingrediënten zijn voldoende voor een taartvorm van 24 cm. Zelf heb ik een quichevorm met losse bodem met een hoge rand van 20 cm doorsnede gebruikt. Met die vorm heb je van alles net wat teveel.

Bereidingswijze:

Bodem

Vet de vorm goed in met boter. Breek alle KitKats en biscuitjes in stukjes en vermaal deze tot kruimels in de keukenmachine. Smelt de boter op een laag vuur in een pannetje en giet dit bij de kruimels. Zet de keukenmachine aan tot de boter, koekjes en KitKat vermengt is tot een mooi papje. Schep het papje in de vorm en verdeel dit gelijkmatig over de bodem en rand. Het papjes is vrij plakkerig, dus het makkelijkst te verdelen met de bolle kant van de lepel. Aangezien de bodem vrij hard wordt, is het belangrijk dat je hem niet te dik maakt en dat de bodem mooi egaal is, zodat je genoeg ruimte hebt voor de vulling. Laat de bodem minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.


Karamellaag

Verwarm 50 ml slagroom in een pan en doe de fudgesnoepjes erbij. Laat deze al roerend smelten. Als het geheel een mooie egale massa is kan het vuur uit. Laat de pan even staan om de karamel iets af te laten koelen, snijdt ondertussen de Lions in stukjes. Giet vervolgens de karamel in de vorm, verdeel de stukjes Lion hierover en druk ze een beetje in de karamel. Zet de taart in de koelkast tot de karamel is afgekoeld.

Witte Crunchlaag

Hak de witte Crunch repen in stukjes en doe dit samen met 200 ml slagroom in een pan. Zet het vuur laag, zodat de chocolade heel geleidelijk smelt. Roer af en toe door. Als het geheel is gesmolten kun je dit bovenop de karamel gieten. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte in de vorm overhoudt voor de bovenste laag. Laat dit minstens twee uur opstijven in de koelkast, controleer voordat je naar de laatste stap gaat of de crunch goed is opgesteven.

Broslaag

Hak de Bros in stukjes en doe dit samen met 250 ml slagroom in een pan. Zet het vuur laag, zodat de chocolade heel geleidelijk smelt. Roer af en toe door. Als het geheel gesmolten is kun je dit bovenop de witte laag gieten. Vul de vorm tot net onder de koekrand, om overstroming te voorkomen. Laat de taart opnieuw minstens twee uur opstijven in de
koelkast.

Versieren

Als ook de bovenste laag goed stijf is kan je de taart uit de vorm halen, dit kan lastig zijn. Bij mij waren een paar gedegen tikjes nodig om de vorm los te krijgen van de bodem. Als dit gelukt is kan je de taart naar wens versieren!

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:


Deel dit recept:

3 gedachten over “Nestlé Chocolat Tart

Geef een reactie