Kokostaart met pistache

Door Hilde

Een tijdje geleden ontdekte ik het recept van deze heerlijke kokosballetjes met pistache in het blad Boodschappen en ze zijn altijd een groot succes als ik ze weer gemaakt heb: kleine, zoete en romige smaakexplosies, met een lekkere topping van pistachenootjes. De romige smaak van de vulling van deze truffels leek mij een geweldige basis voor een taart. Het resultaat van dat idee is deze verrukkelijke kokostaart! In de bodem zitten stukjes pistache verwerkt, waardoor deze lekker krokant is. De vulling is gemaakt van witte chocolade, kokosmelk en creamed coconut… hierdoor lijkt elke romige hap op je tong te smelten. Bovenop de vulling ligt een dunne laag van geraspte kokos en pistache, dat geeft het geheel een exotische uitstraling en zorgt ook voor een lekker crunch tijdens het eten. Het zijn allemaal makkelijke onderdelen om te maken, dus dit tropische feestje kan iedereen op tafel toveren. Kortom, deze taart is een geweldige smaakcombinatie en een absolute aanrader om eens te maken!

Ingrediënten:

  • 200 gram lichte, kruimelige koekjes (ik heb spritsen gebruikt)
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram ongezouten pistachenootjes, gepeld
  • 40 gram gemalen kokos
  • 300 gram witte chocolade
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 gram creamed coconut

Bereidingswijze:

Het makkelijkst is om voor deze taart een bakvorm met losse bodem te gebruiken, mocht je die niet hebben gebruik dan een springvorm. Bovenstaande ingrediënten zijn voldoende voor een ronde vorm van 24 cm.

Hak de chocolade in kleine stukjes en doe dit in een kom. De creamed coconut moet je even zacht maken door het zakje in een glas met warm water te leggen.

          

Breek de koekjes in stukjes en doe ze samen met 40 gram pistachenootjes en 20 gram kokos in de keukenmachine en vermaal dit goed door elkaar. De nootjes hoeven niet helemaal fijn te zijn, kleine stukjes noot in de bodem zorgt voor een prettige structuur. Smelt de boter in een pan en gebruik een beetje hiervan om de bakvorm met een kwastje in te vetten. Giet de rest bij de koekjes en meng alles goed door elkaar. Doe het mengsel in de taartvorm en druk het geheel goed aan, gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel. Laat de bodem 10 minuten hard worden in de koelkast.

          

Knijp het zakje creamed coconut leeg in een pannetje en verwarm dit al roerend samen met de kokosmelk tot het bijna aan de kook is en giet het dan over de witte chocolade. Zorg ervoor dat de chocolade helemaal bedekt is en laat dit 5 minuten staan. Roer daarna het mengsel goed door en laat het buiten de koelkast iets afkoelen voordat je het over de bodem giet. Laat de vulling daarna in ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast.

          

Hak de rest van de nootjes grof, roer de resterende kokos hier doorheen en strooi dit over de taart zodat de hele bovenkant gelijkmatig bedekt is. Haal de taart voorzichtig uit de vorm. Bewaar de taart afgedekt in de koelkast, maar haal hem er een half uur voor het serveren uit zodat de vulling even op temperatuur kan komen en extra zacht en romig van smaak is.

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:


Deel dit recept:

Een gedachte over “Kokostaart met pistache

Geef een reactie