Quiche hapjes ham-kaas

Door Lieke

quiche-hapjes-ham-kaas-3

 

Lekker hartig hapje voor bij de borrel maar hij doet het ook goed bij bijvoorbeeld een high tea. Net even iets anders dan een standaard ham-kaas quiche door de toevoeging van de Parmezaanse kaas. Zo krijgt het hapje echt die heerlijke kaas smaak. Als je liever een nog sterkere smaak heb kan je nog wat van de gewone geraspte kaas vervangen door wat extra Parmezaanse kaas.

Ik heb een vierkante quichevorm gebruik met een losse bodem, dit vind ik zelf heel handig om er mooie blokjes van te kunnen snijden. Bij een rechthoekige vorm kan dat natuurlijk ook maar heb je deze beide niet dan kan je ook een springvorm gebruiken of een kleine ovenschaal. Als je een kleine ovenschaal gebruik raad ik aan om wel een stuk bakpapier op de bodem te leggen en eventueel langs de randen zodat hij er makkelijker uit te halen is.

Het deeg kan natuurlijk ook zelf gemaakt worden maar voor deze quiche heb ik voor de simpele versie gekozen en hartige taart deeg uit de diepvries van Koopmans gebruikt. Deze is te vinden bij de bladerdeeg en zijn hetzelfde soort vierkante plakjes.

De quiche is prima van te voren klaar te maken en is een paar dagen houdbaar als je hem in een afgesloten bak in de koelkast bewaard.

quiche-hapjes-ham-kaas-5

 

Ingrediƫnten (36 Blokjes)

  • 4 plakjes hartige taart deeg Koopmans
  • 125 gr mascarpone
  • 3 eieren
  • 100 gr hamreepjes
  • 25 gr parmezaanse kaas
  • 125 gr geraspte kaas
  • zout en peper

Benodigdheden

  • quichevorm 23 x 23 cm

 

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in. Laat de plakjes deeg ontdooien en bekleed de vorm er mee. Druk de randjes goed aan en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verspreid 50 gram van de geraspte kaas over de bodem en daar over de hamreepjes.
  2. Klop de eieren samen met de mascarpone met een garde los. Voeg de Parmezaanse kaas, de overige geraspte kaas en een snufje zout en peper toe. Meng dit goed door elkaar en giet in de vorm. Verdeel het gelijkmatig over de bodem. Bak in de voorverwarmde oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
  3. Laat de quiche volledig afkoelen, haal uit de vorm en snijd in kleine blokjes.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

Geef een reactie