Valentijnskoekjes

Door Hilde

 

Komende week is het alweer Valentijn; de dag van de liefde en een ideaal moment om dit koekje uit te proberen dat ik al een tijdje geleden heb bedacht. En het resultaat is een heel lief en mooi koekje! Het beslag van het koekje is gebaseerd op de eierkoek, binnenin zit een witte crème die lijkt op de vulling van een oreo. Het geheel vormt een fijn zoete en zachte lekkernij. Dus de vraag is: voor wie ga jij deze prachtige koekjes maken!?

 

 

De koekjes maak je door hartjes uit te steken uit kleine ronde koekjes, hierdoor hou je wel wat kruimels en restjes over. Die kun je in een koekblik prima een aantal dagen bewaren en zijn erg lekker om tussendoor van te snoepen. Je houdt waarschijnlijk ook wat vulling over, dus je kan met de restjes ook zelf nog wat lekkers verzinnen om te maken.

 

 

Ingrediënten (ong. 18 stuks):

  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 130 gram bloem
  • rasp van een halve citroen
  • ½ theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 theelepels rode kleurstof

Vulling:

  • 250 gram poedersuiker
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 4 eetlepels melk (ong. 40 ml)
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eetlepels citroensap

Extra nodig:

  • Hartvormig uitsteekvormpje

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eieren met de suiker ongeveer 6-7 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa. Mix op het laatst kort de citroenrasp en rode kleurstof erdoor. Zeef de bloem, het bakpoeder en zout erbij en spatel dit voorzichtig door elkaar, probeer zo weinig mogelijk lucht uit het beslag te verliezen.

     

     

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier 9 à 10 hoopjes beslag op, ongeveer een halve eetlepel. Spreid de hoopjes met de bolle kant een beetje uit. Hou genoeg ruimte tussen alle hoopjes, het beslag zal in de oven nog iets uitlopen. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar. Haal het bakpapier direct na het bakken van de bakplaat en laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je ze voorzichtig los haalt. Herhaal deze stap tot het beslag op is, je hoeft het beslag in de tussentijd niet in de koelkast te zetten.

     

Steek uit elk koekje een hartje met het uitsteekvormpje.

Klop voor de vulling alle ingrediënten door elkaar, mix het ongeveer 5 minuten door tot het glad en romig is. Als je het proeft en je voelt de suiker nog een beetje knisperen, dan moet je nog even doorgaan met mixen. Voeg eventueel wat extra citroensap voor nog wat meer frisheid.

     

Smeer op de helft van de koekjes ongeveer een theelepel vol aan vulling en smeer het een beetje uit naar de randjes. Druk een tweede koekje er boven op en druk voorzichtig tot de vulling een klein beetje uit de randjes komt. Schraap met de achterkant van een theelepel de zijkanten strak.

Bewaar de koekjes in een afgesloten plastic bak.

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept:

Geef een reactie