Brownies met rode bessen en witte chocolade

Door Hilde

 

Dit is het tweede brownie recept dat ik hier op het blog zet. Ik was druk bezig het andere recept van de Bastognebrownies uit te werken, toen ik ineens met een rode bessen overschot zat van de struik in onze tuin. Vorig jaar heb ik er heerlijke bessenjam van gemaakt, dit jaar wilde ik mijn oogst graag verwerken in verschillende baksels. En zo ontstond het idee om de rode bessen in de brownie mee te bakken, mijn eerste rode bessenrecept van deze zomer. En het resultaat is geweldig! De machtige smaak van de chocolade gaat heel goed samen met frisse en zure smaak van de bessen. De brokken witte chocolade zorgt er voor dat geheel nog wat lichter van smaak is dan met pure chocolade. Zo midden in de zomer is dit een heerlijke en spannende versie van de klassieke brownie.

 

 

Ingrediënten:

  • 150 gram bloem
  • 75 gram cacaopoeder
  • 130 gram lichte basterdsuiker
  • 175 gram kristalsuiker
  • 175 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel vanilla extract
  • 3 eieren (M)
  • 100 gram witte chocolade
  • 150 gram rode bessen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een vierkant brownievorm in en beleg de bodem en zijkanten met bakpapier. Smelt de boter in een pan en laat het een beetje afkoelen. Hak de chocolade in grove stukken. Rits de besjes van de stokjes, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Dep ze daarna nog even goed droog met een stuk keukenrol.

Doe de bloem, cacaopoeder, basterdsuiker en kristalsuiker in een kom en meng de ingrediënten even door. Voeg de vanille extract, eieren en gesmolten boter toe en mix het tot het een smeuïg beslag vormt. Roer de chocolade en besjes er doorheen. Verdeel het mengsel over de brownievorm.

Bak de brownie in ongeveer 55 minuten gaar. Zodra de boven- en zijkant van de brownie knapperig is, is de brownie klaar. Haal hem liever iets te snel dan iets te laat uit de oven, een brownie is het lekkerst als die lekker knapperig is aan de buitenkant en heerlijk smeuïg en plakkerig van binnen.

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:


Deel dit recept:

Een gedachte over “Brownies met rode bessen en witte chocolade

Geef een reactie