Kokostruffels

Door Hilde

Laatst was ik op zoek naar kokosolie in de supermarkt en ineens zag ik de blikjes gezoete gecondenseerde kokosmelk staan. Aangezien ik dit nog nooit had gebruikt, nam ik uiteraard een blikje mee. En toen moest ik er ook iets mee maken natuurlijk… En het resultaat zijn deze overheerlijke, zachte truffels.

De truffels zien er uit als kleine sneeuwballetjes, maar smaken door de kokos juist heerlijk tropisch. Ze smelten in je mond en geven in combinatie met de witte chocolade een verrukkelijke zoete en romige kokosmaak. En deze kleine pareltjes maak je met slechts 3 ingrediƫnten! Geen enkele reden dus om ze niet eens zelf te gaan maken. Succes gegarandeerd!

Ingrediƫnten (+/- 45 stuks):

  • 1 blikje gezoete gecondenseerde kokosmelk
  • 300 gram witte chocolade
  • 150 gram geraspte kokos

Bereidingswijze:

Hak de chocolade in kleine stukjes en doe dit samen met de kokosmelk in een pannetje. Laat op een laag vuur al roerend smelten. Giet het mengsel in een kom en zet minimaal 5 uur in de koelkast om steviger te laten worden.

Maal de geraspte kokos fijn in een keukenmachine en leg op een bord of schaal (Geraspte kokos heb je van verschillende merken, sommige zijn grof gemalen en andere zijn veel fijner. Heb je een fijne kokos in huis dan kan je deze stap overslaan. Heb je de groffe versie, dan zou ik het wel even malen. Ik vind zelf de geraspte kokos dan net te grof voor om de truffel; dit rolt niet fijn en geeft een onprettige structuur bij het kauwen).

Schep met een lepeltje steeds een klein beetje van de kokosfudge uit de kom en rol dit met je handen tot een balletje. Rol het balletje door de geraspte kokos en rol nogmaals door je handen zodat de kokos goed blijft plakken.

Bewaar de truffels in een afgesloten bakje in de koelkast, ze zijn het lekkerst als je ze een half uurtje voor serveren op kamertemperatuur laat komen.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept:

Geef een reactie