Pindakaasfudge

Door Hilde

 

Ben je op zoek naar iets lekkers om uit de delen of te serveren bij de koffie, maar heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit een ideaal recept! Binnen 10 minuten staat de fudge in de koelkast, je moet daarna alleen nog wel even wat geduld hebben totdat de fudge goed is opgesteven. En dat is waarschijnlijk nog wel het meest lastige aan dit hele recept: probeer dit zachte, op je tong smeltende goedje maar eens te weerstaan… Als het bij ons in de koelkast ligt is het zo verdwenen.

 

 

Deze fudge heb ik samen met de Oreofudge gemaakt als traktatie op het werk vanwege mijn laatste werkdag voor mijn zwangerschapsverlof en ik kan je vertellen dat beide bakken heel snel leeg waren!

Ingrediënten:

  • 1 blikje geconseerde melk
  • 150 gram pindakaas
  • 1 eetlepel roomboter
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram ongezouten pinda’s

 

Bereidingswijze:

Vet een vierkanten bakvorm (18×18 cm) in met boter en bekleed deze met bakpapier. Hak de chocolade en pinda’s grof. Doe de roomboter en pindakaas in een pannetje en laat dit op een laag vuur al roerend smelten. Giet de gecondenseerde melk bij de pindakaas en roer het goed door. Blijf het mengsel op een laag vuur doorroeren tot het geheel wat dikker wordt. Roer goed over de bodem om te voorkomen dat het aankoekt. Haal de fudge, als het wat is ingedikt, van het vuur en roer de chocolade en pinda’s erdoor. De chocolade zal direct smelten en zorgt ervoor dat de fudge wat donkerder wordt. Giet de fudge in een bakvorm en verdeel dit gelijkmatig.

     

Laat de fudge minimaal 3 uur opstijven in de koelkast, maar het is nog beter om de fudge een dag van tevoren te maken. Haal het blok fudge uit de vorm (doordat die bekleed is met bakpapier kan je het er zo uit tillen) en snij het in kleine blokjes. Bewaar de fudge in een afgesloten plastic bak in de koelkast. Het lekkerst is om de fudge een uurtje voor het eten uit de koelkast te halen.

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:


Deel dit recept:

2 gedachten over “Pindakaasfudge

Geef een reactie