Yoghurt frambozen cakejes met roomkaas icing

Door Lieke

20170318_131801

20170318_131957

 

Al een tijdje liep ik met het idee rond om cakejes te maken van yoghurt en frambozen. Het heeft alleen even geduurd voor ik er aan toe kwam. Nu denk ik waarom heb ik dit niet eerder gemaakt. Alleen de geur al.. tijdens het bakken ruikt het hele huis overheerlijk. Iedereen kent de lekkere geur van versgebakken cake maar dat is nu gecombineerd met  een zoete frambooslucht, geloof mij dat is verrukkelijk. Het buurjongetje aan de deur stond zelfs met grote ogen te kijken; wat ruik ik!? Jammer dat dat niet gedeeld kan worden online. Oké nu genoeg over die lucht waarvan het speeksel je in de mond loopt.

Het klinkt best gezond, yoghurt met frambozen cakejes. Dit is alleen niet echt het geval, de frambozen zijn natuurlijk gezond en  de yoghurt die ik gebruikt heb is zelfs 0% vet maar daarnaast gaat er ook gewoon suiker in. Plus dat er nog een roomkaas icing overheen zit natuurlijk. Ze zijn in elk geval om van te smullen en daar gaat het natuurlijk om.

 

20170318_132056

 

Ingrediënten (12 stuks)

  • 165 gr yoghurt
  • 125 gr frambozen
  • 2 eieren
  • 65 gr zonnebloemolie
  • 150 gr suiker
  • 120 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr roomkaas
  • 75 gr poedersuiker

Benodigdheden

  • Muffinvorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Pureer 50 gram van de frambozen, dit kan met een staafmixer maar kan ook met een vork worden geprakt. Meng dit met de yoghurt. Klop in een andere kom de eieren goed los. Voeg dit toe aan de yoghurt samen met de zonnebloemolie en de suiker. Mix dit goed door elkaar tot een glad mengsel.
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg dit toe aan het yoghurt mengsel. Mix dit kort door elkaar tot een glad beslag. Halveer de dikkere frambozen, de kleintjes kunnen heel blijven. Spatel alle resterende frambozen door het beslag.
  3. Als je een harde muffinvorm gebruikt vet deze dan goed in en leg er eventueel reepjes bakpapier in. Gebruik je een siliconenvorm dan is dit niet nodig. Verdeel het beslag over muffinvormpjes. Bak in de oven in 45 a 50 minuten goudbruin en gaar. Prik met een satéprikker of breinaald in het midden van de cakejes, als deze er schoon weer uit komt zijn ze gaar. Laat in de vorm grotendeels afkoelen. Haal ze er dan uit en laat staan tot ze volledig afgekoeld zijn.
  4. Mix de roomkaas met de poedersuiker tot een glad mengsel. Smeer met een mes de bovenkant van de cakejes er mee in. Ze zijn nu klaar om te serveren. Bewaren kan in een afgesloten bak in de koelkast voor enkele dagen. Haal ze dan wel minimaal een half uur voor het serveren uit de koelkast om een beetje op kamertemperatuur te komen.

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

Een gedachte over “Yoghurt frambozen cakejes met roomkaas icing

Geef een reactie