Pink Gin Truffels

Door Hilde

Oh yeah, deze truffels zijn zo lekker!! Mijn favoriete cocktail in chocoladevorm!

Pink gin is tegenwoordig helemaal hip and happening en ik hou er zelf ook enorm van. Mixen met Fanta is het alsof je een raketje drinkt, maar mijn favoriet is met tonic en verse aardbeien, een super frisse cocktail!

Die combinatie met aardbeien heb ik ook terug laten komen in deze truffels. Door gevriesdroogde vruchten te laten trekken in de slagroom voordat je daar de ganache van maakt, geeft een fruitig zuurtje aan de room die super goed samengaat met de pink gin en de zoete witte chocolade. De pure chocolade zorgt voor een elegante uitstraling, waarbij de romige binnenkant voor een heerlijk verrassing zorgt!

Ingrediënten:

  • 175 ml slagroom
  • 20 gram gevriesdroogde rode vruchten (aardbeien en/of frambozen)
  • 300 gram witte chocolade
  • 40 ml Pink Gin
  • 400 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

Doe de slagroom met het gevriesdroogde fruit in een pannetje, breng het rustig aan de kook. Zet het vuur uit en laat een half uur staan afkoelen, roer tussendoor even door. Zeef het mengsel, zodat de stukjes fruit in de zeef blijven en er een gladde, roze crême overblijft.

Hak de witte chocolade in kleine stukjes, doe samen met de crême in een kom en laat au bain-marie smelten. Laat het niet te heet worden, dan kan de chocolade korrelig worden. Het kan zijn dat als het gesmolten is, het gekke substantie heeft (alsof het geschift is) maar dit komt goed. Giet de pink gin bij de chocolade en blijf alles rustig doorroeren tot een gladde romige ganache. Zet ongeveer 3 uur in de koelkast om stevig genoeg te laten worden om er balletjes van te kunnen draaien, laat het iets langer staan als het dan nog te zacht is.

Schep met een lepeltje kleine beetjes van het chocolademengsel en rol er balletjes van. Leg de balletjes op een plaatje met bakpapier. Leg de balletjes in de koelkast om weer goed koud te worden.

Leg de balletjes voordat je ze gaat onderdompelen 10 minuten in de vriezer zodat ze extra koud zijn. Hak de pure chocolade in stukken en smelt twee derde hiervan au bain-marie. Haal de kom van de pan en roer de rest van de chocolade erdoor. Dompel elk bolletje in de pure chocolade, laat boven de kom uitlekken en leg weer op het bakpapier om de chocolade uit te laten harden (dit gaat vrij snel als de balletjes goed koud zijn).

Bewaar de truffels in een afgesloten bakje in de koelkast. Ze zijn het lekkerst als je ze voor serveren even kort buiten de koelkast laat bekomen.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van mij gemaakt? Dat wil ik graag zien! Dus deel dan een foto en tag @eenbeetjevanzus!

Deel dit recept:

Geef een reactie