Café Marakesh bonbons

Door Hilde

 

De laatste tijd ben ik veel aan het oefenen in het werken met chocolade. Ik ben verslaafd aan het zoeken van nieuwe mallen, het combineren van lekkere smaken en het testen van verschillende technieken. Zo ben ik nu bezig met het ontwikkelen van een nieuw dessert dat heel bijzonder gaat worden en binnenkort hier op de site zal verschijnen. Onlangs plaatste ik al het recept van deze fluweelzachte koffiebonbons en vandaag deel ik deze heerlijke, hartverwarmende bonbons met Café Marakesh likeur.

 

 

Café Marakesh wordt bij mijn ouders thuis regelmatig bij de koffie geserveerd nadat we met de hele familie een etentje hebben gehad of in de namiddag als we terugkomen van een herfst- of winterwandeling. Een klein beetje slagroom en een chocolaatje maakt het feest dan helemaal compleet. De likeur is zacht van smaak, met een vleugje karamel en een warme afdronk en is heel goed te combineren met koffie of met ijs, in cocktails, in desserts en natuurlijk met… chocola!

 

 

Deze likeurbonbons zijn dan ook echt een feestje in de mond en op basis van onderstaande instructies kan iedereen ze zelf maken. De bonbons zijn ook erg leuk om cadeau te geven. Veel plezier met knoeien en daarna lekker genieten van zelfgemaakte chocolaatjes!

Ingrediënten:

  • 500 gram melkchocolade
  • 175 gram pure chocolade
  • 75 ml slagroom
  • 40 ml Café Marakesh Coffee liqueur

 

Bereidingswijze:

Hak voor de vulling de pure chocolade in stukken. Breng de slagroom aan de kook en giet dit over de chocolade. Zorg ervoor dat de chocolade helemaal onder staat en laat het een aantal minuten staan. Roer het mengsel rustig door tot een romige ganache en roer dan de likeur erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, roer af en toe door.

     

Plaats een rooster op een schaal of bakplaat.
Hak ondertussen de melkchocolade in stukken en smelt dit au bain-marie.  Als de chocolade volledig gesmolten is giet je twee derde hiervan op een marmeren plaat of aanrecht. Tempereer de chocolade door deze met een spatel uit te strijken tot het bijna begint te stollen. Met de bovenkant van je vinger kan je voelen dat de chocolade een stuk koeler is (ongeveer 26 ºC). Strijk de chocolade terug in de bak en roer het door de nog warmere chocolade.

     

(Je kan er ook voor kiezen om twee derde van de chocolade te smelten en vervolgens de rest er doorheen te roeren tot alle chocolade gesmolten is. Let er op dat de chocolade niet te warm is als je het gaat verwerken, dan wordt de chocolade niet meer goed hard en krijg je geen mooie bonbons. De perfecte temperatuur om chocolade te bewerken is 32 ºC, het stolt dan binnen enkele minuten op een koeler oppervlak)

 

Giet de bonbonvormen helemaal vol met de chocolade en tik een paar keer met de vorm op het aanrecht zodat alle luchtbelletjes omhoog komen, laat de chocolade een minuut rusten en keer de vorm dan om. Laat zoveel mogelijk overtollige chocolade uit de vorm lopen en zet de vorm dan op het rooster om verder uit te lekken.

     

Zodra er geen chocolade meer uit drupt kan je de vorm omdraaien om met een spatel de randen schoon te vegen. Tik opnieuw eventuele luchbelletjes er uit en draai daarna de vorm nog even op zijn kop om de laatste overtollige chocolade er uit te laten lekken en zet de vorm daarna voor een half uurtje in de koelkast. Schraap de chocolade die onder het rooster is gelopen bij elkaar, doe dit bij de rest van de overbleven chocolade en zet dit apart voor straks.

     

Vul een spuitzak met de afgekoelde ganache en spuit een beetje hiervan in elk chocoladebakje. Doe ze niet te vol met de vulling, anders kan je er geen laagje chocolade meer overheen doen. Als alle vormpjes gevuld zijn laat je de vulling ongeveer een uurtje opstijven in de koelkast.

     

Smelt daarna de resterende melkchocolade opnieuw en schep een beetje hiervan op elke bonbon. Schraap de randen netjes schoon met een spatel en laat de bonbons minimaal een uur opstijven in de koelkast, een hele nacht is ook prima. Druk daarna de chocolaatjes uit de vorm.

     

Bewaar de bonbons in een afgesloten bakje in de koelkast. Of verpak ze in een leuk doosje en geef ze cadeau!

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:


Deel dit recept:

3 gedachten over “Café Marakesh bonbons

Geef een reactie