Vedett IPA taart

Door Hilde

 

Met trots presenteer ik het recept van deze echte feesttaart voor mannen! Het is een bijzondere taart met een bijzondere smaak: in het beslag zit Vedett IPA en rozemarijn verwerkt. De smaak van de IPA wordt gekenmerkt door frisse aroma’s van citrus, die samen met de rozemarijn een unieke smaak geven aan de cake. En die smeuïge cake wordt in deze taart gecombineerd met een heerlijke cream cheese frosting waar het friszure van de limoen in terugkomt. De taart ziet er daarnaast ook nog eens super feestelijk uit en is een absolute spraakmaker op je eigen feestje; iedereen zal versteld staan van deze heerlijke taart!

Wil je de nougatine die op de taart zit zelf maken, dan vind je hier het recept! Je kan nougatine ook gewoon kant en klaar kopen.

 

 

Ingrediënten:

Cake:

  • 1 flesje Vedett Session IPA (330 ml)
  • 325 gram boter
  • 500 gram kristalsuiker
  • 185 gram zure room
  • 3 eieren
  • 2 theelepels vanille extract
  • 400 gram zelfrijzendbakmeel
  • 3 theelepels rozemarijnnaaldjes

 

Creamcheese frosting:

  • 300 gram boter
  • 400 gram roomkaas
  • 300 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 limoen

 

Extra nodig:

  • 1 limoen
  • 4 eetlepels nougatine
  • 2 bakblikken van 24 cm

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed de bodem van de bakvormen met bakpapier en vet de randen in met boter.

Klop de boter met de suiker tot een luchtig geheel. Klop de eieren met de zure room en het vanille extract los en mix dit door het botermengsel.

     

Klop eerst het bier door het beslag en spatel daarna de bloem, snufje zout erdoor. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en roer deze door het beslag. Giet in beide bakblikken de helft van het beslag en bak de cakes (eventueel na elkaar) in ongeveer 60 minuten gaar. Haal de cakes uit de oven, laat eerst 10 minuten afkoelen in de vorm en plaats de cakes daarna op een rooster tot ze helemaal zijn afgekoeld.

     

Klop de boter luchtig en mix vervolgens de roomkaas erdoor. Klop met de mixer op een lage stand de poedersuiker er in ongeveer drie delen doorheen. Voeg het vanille extract en sap van 1 limoen toe en mix nog even op een hoge stand goed door tot de frosting goed luchtig is. Zet de frosting ongeveer een half uur in de koelkast om iets steviger te worden.

     

Plaats een cake op een taartschaal en smeer hier een dikke laag frosting op. Plaats de tweede cake bovenop de frosting en druk een beetje aan zodat de cake stevig vastzit. Spatel een dikke laag frosting bovenop de taart en smeer gelijkmatig uit, dit kan je heel netjes proberen te doen of gewoon lekker een beetje rustiek houden. Strooi de nougatine over de taart. Snij de tweede limoen in partjes en druk deze een beetje in de frosting.

     

Bewaar de taart in de koelkast tot serveren.

 

 

 

 

 

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

  

Deel dit recept:

2 gedachten over “Vedett IPA taart

Geef een reactie