Door Hilde
Dit dessert is een tropische variant op de klassieke Franse clafoutis met kersen. Voor wie dat niet kent, een clafoutis is een nagerecht dat lijkt op een soort zachte pannenkoek uit de oven. Het is echte comfort food: warm, zoet, zacht en heerlijk in combinatie met een flinke schep vanille ijs. Nu de warme maanden er aan komen, vond ik het tijd voor een zomerse versie. De kokos in deze clafoutis is niet overheersend en de ananas is minder zoet dan bijvoorbeeld de kers, waardoor het geheel wel zoet blijft, maar toch ook lekker zomers aan doet. Serveer de clafoutis met een bolletje vanille ijs en geroosterde kokos en zorg voor je eigen genietmomentje!
Ingrediënten:
- 1 blik kokosmelk, 400 ml
- 1 blik ananasblokjes
- 50 gram zachte boter
- 100 gram suiker
- 65 gram bloem
- 5 eieren
- 1 theelepel vanille extract
Extra nodig:
- Vanille Roomijs
- 4 eetlepels geraspte kokos
- Ronde oven- of taartschaal
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op180 graden
Klop de boter met de suiker smeuïg, voeg de eieren toe en klop het geheel luchtig. Mix de bloem door het mengsel en klop tot slot de vanille extract en kokosmelk erdoor.
Vet de ovenschaal in en giet hier een klein bodempje van het beslag in. Verdeel de helft van de ananasblokjes over de bodem. Giet de rest van het beslag erover en verdeel de rest van de ananasblokjes over de schaal. Bak in 40-50 minuten goudbruin.
Rooster de geraspte kokos in een droge koekenpan tot het lichtbruin is. Haal uit de pan en laat afkoelen.
Serveer de clafoutis met roomijs en de geroosterde geraspte kokos.