Aardbeienbrood

Door Hilde

Dit is echt een lekker en verantwoord ontbijtje! Het idee is gebaseerd op het zeer populaire bananenbrood, waar ik zelf eigenlijk niet zo’n fan van ben. Dit brood met aardbeien is veel minder machtig, hoewel het nog steeds een compacte vorm heeft. Door het fruit en de havermout is echt een ontbijtbrood. Behalve het zoete van de aardbeien en van de honing, zit er verder geen andere suikers in. Verwacht dus ook geen zoete cake, maar de smaak van echte aardbeien komt goed naar voren.

Qua mondgevoel doet het brood me iets denken aan de Groningse pofferd, maar dan met een frissere smaak. Het aardbeienbrood is ook lekkerder als het een dag heeft gestaan, dus ideaal al om een dag van tevoren te maken. Het lekkerst is om een plak brood te serveren met verse aardbeien en een scheut honing, dan heb je gewoon een heus gebakje als ontbijt!

Ingrediƫnten:

  • 50 gram havermout
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram aardbeien
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout

Extra nodig:

  • Klein cakeblik
  • Aardbeien en honing voor op het brood

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet het cakeblik in en beleg met bakpapier.

Doe de aardbeien in een kom en prak ze fijn met een vork. Voeg de eieren en honing toe en klop met een garde goed door. Maal de havermout fijn in een keukenmachine of staafmixer en meng dit met het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, kaneel en zout. Voeg het meel toe aan het aardbeienmengsel en roer alles tot een beslag.

Bak het brood in 40-50 minuten gaar. Haal uit het cakeblik en laat helemaal afkoelen op een rooster. Serveer de plakken brood met verse aardbeien en honing.

Het brood is door de aardbeien beperkt houdbaar (3 dagen max), bewaar het brood het liefst verpakt in de koelkast.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept:

Geef een reactie