Door Hilde
Dit is een recept dat is ontstaan nadat m’n moeder appte dat ze de volgende ochtend op de koffie zou komen en ik niks meer voor bij de koffie in huis had. Omdat ik geen zin had om naar de winkel te gaan, besloot ik iets te maken met wat ik nog in huis had en wat niet teveel tijd zo kosten. Op zulke momenten bedenk je gelukkig ineens de lekkerste dingen!
De koeken hebben een duidelijke koffiesmaak en zijn met de noten heerlijk krokant. Er zit een flinke snuf zout door, wat het geheel een prettige balans geeft. Het recept is genoeg voor 6 stevige koffiekoeken. Een absolute aanrader voor bij je vers gezette, smeulende kop koffie!
Ingrediƫnten (voor 6 grote koeken):
- 75 gram boter
- 100 gram bloem
- 75 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje espresso oploskoffie
- 1/2 ei
- Flinke snuf zout
- 60 gram gemengde noten
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediƫnten, behalve de noten, in een kom en kneed tot een (plakkerig) deegje. Hak de noten grof en kneed deze er ook doorheen. Verpak het deeg in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel het deeg in 6 gelijke ballen, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk een heel klein beetje aan. Bak de koeken in 20-25 krokant en bruin. Haal van de bakplaat en laat helemaal afkoelen. Bewaar de koeken in een afgesloten koektrommel.
Een gedachte over “Koffiekoeken met noten”