Druiventaart

Door Hilde

 

Na de Appeltaart met Speculoos, hebben we nog een mooie herfsttaart voor jullie! Deze druiventaart ziet er prachtig uit, vooral als je de druiven in een mooi patroon op de taart legt. De vulling is een heerlijke kaneelroom, die een perfecte, kruidige combinatie vormt met de zoete druiven. Deze taart is lekker bij de koffie of thee, maar doet het ook heel goed als dessert.

 

 

Ingrediënten:

Kaneelroom:

  • 125 ml melk
  • 35 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 eidooier
  • ½ eetlepel bloem

Taart:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 400 gram druiven (witte en blauwe)
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel kaneel

Extra nodig:

  • Lage bakblik met losse boden (24 cm)
  • Bakbonen
  • Plastic folie

 

Bereidingswijze:

Kaneelroom:

Meng de suiker, vanillesuiker en kaneel met elkaar. Doe de helft van het suikermengsel met de melk in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Roer de eidooier met de rest van het suikermengsel los en roer de bloem erdoor. Giet de kokende melk al roerend op de eidooier, giet het geheel terug in de pan en breng opnieuw aan de kook. Blijf rustig roeren en laat het mengsel 3 minuten op laag vuur garen. Giet de room op een vochtige schaal, bedek het met plastic folie en laat afkoelen in de koelkast.

     

Taart:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de bladerdeeg ontdooien. Vet het bakblik in met boter.

Bekleed het bakblik met de bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier over het deeg, vul het bakblik met bakbonen en bak de bodem blind ongeveer 30 minuten.

     

Verwijder de bakbonen en het bakpapier en plaats de bodem nog 5 minuten in de oven, laat daarna 5 minuten afkoelen. Strooi een eetlepel paneermeel over de bodem en smeer de kaneelroomvulling hier gelijkmatig over uit. Halveer de druiven en leg deze in een mooi patroon op de roomvulling. Meng een eetlepel suiker met een snuf kaneel en strooi dit over de druiven.

     

Bak de taart in ongeveer 20 minuten af.

 

 

 

 

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

  

Deel dit recept:

Geef een reactie