Mini muffin met zongedroogde tomaat

Door Lieke

mini-muffin-met-zongedroogde-tomaat-5

 

Voor een verjaardagsfeestje hier thuis ben ik natuurlijk aan de slag gegaan met wat hapjes. Daarnaast ook taarten maar daarover later meer. Voor bij de borrel moeten er natuurlijk wat hartige dingen komen. Een paar week van te voren beginnen bij mij de radartjes al te draaien en komen er allerlei ideeën voorbij. Die dingen zitten eigenlijk altijd wel in mijn hoofd maar met een verjaardag heb ik de kans om meerdere dingen tegelijkertijd uit te proberen. Daarnaast is het leuk om de gasten wat nieuws voor te schotelen.

Ik was er eigenlijk vrij snel over uit dat ik hartige mini muffins wilde maken. Toen moest ik nog bedenken welke smaak dat dan moest zijn want hier kan je nog eindeloos mee variëren. Het leek me leuk om eens uit te proberen om crème fraîche toe te voegen bij een hartige muffin. Dat heb ik hierbij gedaan en is in deze combinatie echt een succes. Je krijgt hierdoor ook een vrij stevig beslag en het is heel makkelijk om dit in de vorm te scheppen. In het begin zat ik te denken om ook nog vlees toe te voegen maar dat heeft deze muffin niet nodig want deze is zo smaakvol genoeg. Het is dus een vegetarisch recept geworden.

Ze zijn in een afgesloten trommel buiten de koelkast een paar dagen houdbaars dus heel handig om van te voren te maken. Als je langer wilt bewaren kan dit in de vriezer. Het is in dat geval wel zo lekker om ze nog even opnieuw de oven in te doen.

 

mini-muffin-met-zongedroogde-tomaat-9

 

Ingrediënten (24 stuks)

  • 1 ei
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 gr creme fraiche
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • peper
  • 100 gr zongedroogde tomaat
  • 1 el italiaanse kruiden

Benodigdheden

  • mini muffinvorm
  • eventueel bakpapier

 

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de bakvorm in. Ik heb in de vorm kleine reepjes bakpapier gedaan zodat het nog makkelijker is om ze er na afloop uit te halen.
  2. Klop het ei samen met de creme fraiche en  zonnebloemolie los. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout en italiaanse kruiden door elkaar. Voeg naar smaak een beetje peper toe.
  3. Gooi het droge en natte mengsel nu bij elkaar en meng goed met een pollepel. Het is nu een redelijk dik beslag. Snijd de zongedroogde tomaat in stukje en meng er ook door.
  4. Schep in de vorm en vul elk bakje tot de rand. Bak in 15-18 minuten in de voorverwarmde oven gaar.

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

Geef een reactie