Mueslikoekjes

Door Lieke

20170226_152449

20170226_152344

 

Eerlijk gezegd vind ik deze muesli koekjes zelf verrassend lekker! Ik vond het weer hoog tijd om koekjes te bakken en onze oudste zoon vond dat natuurlijk een heel goed plan. Alleen hadden we geen zin om daarvoor nog weer naar de winkel te gaan dus we moesten het doen met wat er in huis was. Er was dus nog ruim voldoende muesli op voorraad en daar zijn we mee aan de slag gegaan.

De muesli in onze voorraad kast was een rozijn muesli van de Jumbo. Vezelrijke muesli, verrijkt met gedroogde appel, abrikoos, pruim en peer. Ik kan je vertellen dat deze combinatie het uitermate goed doet in een koekje. Ze zijn bros aan de randen en ietsje zachter in het midden.

 

20170226_152232

 

Ingrediƫnten (24 stuks)

  • 250 gr bloem
  • 165 gr boter
  • 150 gr bruine basterd suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • mespunt zout
  • 200 gr rozijn muesli

 

Bereiding

  1. Smelt de boter en meng dit met de suiker. Voeg het ei en vanille extract toe en klop door elkaar. Meng nu de bloem erdoor zodat er een mooi deeg ontstaat. Als laatste de muesli er door mengen. Vorm een bal van het deeg en druk deze plat, verpak in vershoudfolie en leg een uur in de koelkast te rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak van het deeg kleine balletjes, zo kan je goed zien of ze ongeveer even groot zijn. Druk ze daarna allemaal plat. Bak in de voorverwarmde over in 16-18 minuten gaar. Als ze uit de oven komen voelen de randjes stevig aan maar verder zijn ze nog zacht en moeten eerst even op de bakplaat afkoelen.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

Geef een reactie