Pesto sticks

Door Lieke

pesto-sticks-4

 

Deze pesto sticks zijn gemaakt van bladerdeeg en heb ik vorige week op tafel gezet tijdens een verjaardagsfeestje. Het recept is voor 32 sticks dus direct ook voor veel gasten genoeg. Ik had twee porties gemaakt en kon dus meerdere keren aanvullen. Dat was ook nodig want ze vielen in de smaak.

Het is bijna geen recept te noemen aangezien je alleen bladerdeeg met pesto insmeert maar ik zet het toch online want ze zijn echt lekker. Daarnaast ook weer heerlijk simpel en goed voor te bereiden. Ideaal dus voor om te serveren op een feestje. Ik heb ze een dag van te voren al af gebakken dat is prima te doen. Het bladerdeeg is dan wel iets minder knapperig dan wanneer ze net uit de oven komen maar dat vind ik bij deze sticks absoluut niet storend. Bewaar ze dan wel in een afgesloten trommel.

Ik heb een rol vers bladerdeeg gebruikt, die is te vinden in de koeling. Je kan natuurlijk ook gewone plakjes bladerdeeg uit de diepvries hiervoor pakken. In dat geval kun je het beste vier plakjes aan elkaar gebruiken zodat er één groot vierkant ontstaat. Leg dan de randjes ongeveer een kleine centimeter over elkaar en druk voorzichtig aan met een vork.

 

pesto-sticks-6

 

Ingrediënten

  • rol vers bladerdeeg ca. 40 x 24 cm
  • 100 gr groene pesto

 

 

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 200 graden.
  2. Rol de bladerdeeg uit en smeer in met de pesto. Snijd ik klein reepjes. Ik heb elke keer de helft genomen zodat je gelijke reepjes krijgt. Dus eerst de plak in het midden doorsnijden, dan van elke helft weer het midden nemen, van elke kwart weer het midden en daarna weer het midden. Zo krijg je uit elk kwart dus acht reepjes en in totaal 32 stuks.
  3. Vouw elk reepje dubbel en draai de uiteinden allebei een andere kant op zodat er een twister effect ontstaat. Leg op de bakplaat en bak in 15-18 minuten gaar.

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

 

Deel dit recept:

Geef een reactie