Ruby-Pindakaastaart

Door Hilde

In januari werd mijn jongste 2 jaar. Gezien alle maatregelen was er natuurlijk geen sprake van een groot feest. Maar ik kan een verjaardag natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een feestelijke taart!

Aangezien het toch maar voor een klein gezelschap zou zijn, besloot ik het mezelf wel makkelijk te maken en niet ‘all-out’ te gaan met versieren en opmaken van de taart. De Ruby-decoratie heb ik vrij snel gemaakt, maar geeft de taart toch direct een toffe uitstraling. Het het voordeel van een taart bedekt met schotsen is dat je minder nauwkeurig hoeft te werken met de botercrème! Haha, ideaal dus als je een taart probeert te maken terwijl er constant drie kinderen om je heen hangen.

De botercrème is met pindakaas, wat een super combinatie is met de fruitige smaak van de ruby chocolade. De cake is lekker smeuïg vanbinnen met een krokante rand en ook gevuld met smeltdruppels van Ruby chocolade. Een echte aanrader deze taart!

Ingrediënten:

Cakes:

  • 400 gram boter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 8 eieren
  • 2 theelepels vanille extract
  • 400 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snuf zout
  • 300 gram Ruby smeltdruppels (Jumbo)

Botercrème:

  • 500 gram zachte boter
  • 200 gram pindakaas
  • 500 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract

Ruby decoratie

  • 300 gram Ruby smeltdruppels
  • 1 eetlepel roze suikerparels (optioneel)

Extra nodig:

  • 2 ronde springvormen van 18 cm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bedek de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in met boter. Zet de springvormen allebei op een stuk aluminiumfolie en druk dit om de rand heen. Dit beslag kan namelijk wat boter lekken en zo voorkom je dat de hele oven vies wordt.

Meng de boter met beide soorten suiker crèmig en mix stuk voor stuk de eieren en daarna de vanille erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder en zout en mix dit door het botermengsel. Spatel tot slot de roze smeltdruppels door het beslag en verdeel dit gelijkmatig over beide springvormen.

Bak de cakes in 60-70 minuten gaar, of iets langer als ze na de steekproef nog niet gaar blijken te zijn. Haal de cakes uit de oven, laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze er daarna uit en laat de cakes volledig afkoelen op een rooster.

Smelt de Ruby smeltdruppels volgens de instructie op de verpakking in de magnetron en strijk de gesmolten chocolade mooi strak uit op een stuk bakpapier. Ik heb met de spatel er wel wat reliëf in gemaakt voor een leuk effect. Bestrooi de chocolade met wat parels. Laat de chocolade uitharden.

Mix de boter met de pindakaas smeuïg. Voeg in 4 delen de poedersuiker toe, voeg steeds het volgende deel pas toe als het vorige deel volledig is opgenomen. Mix de vanille extract erdoor en klop nog 5 minuten op hoge stand door tot de botercrème mooi glad en luchtig is.

Snij beide cakes eventueel van boven bij zodat ze mooi plat zijn en snij ze allebei horizontaal doormidden. Smeer de onderkant van een cake in met een dikke laag botercrème, leg hier een stuk cake op en herhaal dit 3 keer. Bedek de bovenkant en zijkant met een dunne laag crème, strijk dit mooi strak en laat dit kort opstijven in de koelkast (hiermee voorkom je kruimels van je cake op de buitenste laag van de botercrème). Smeer vervolgens een dikke laag crème op de bovenkant en zijkant van de cake en smeer dit mooi strak af (aangezien er versiering volledig rondom de taart komt, hoef je hier niet al te precies in te zijn).

Breek de chocolade in lange schotsen en plaats deze rondom de cakes, breek het resterende chocolade in kleinere schotsen en steek deze aan de bovenkant in de botercrème. Strooi er eventueel nog wat extra parels omheen.

Bewaar de cake in een koude ruimte of koelkast. De botercrème is het lekkerst als die wat zachter is, dus laat de taart ruim van te voren op temperatuur komen.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van mij gemaakt? Dat wil ik graag zien! Dus deel dan een foto en tag @eenbeetjevanzus!

Deel dit recept:

Geef een reactie