Door Hilde
Oh oh wat lekker! Dit is werkelijk een zinderende en zondige taart, voor de echte snoepkonten! De karamel zeezout reep van Tony’s is al een echte guilty pleasure en dat verwerkt in deze taart met een botercrême met karamelsaus is echt schandalig, maar ook schandalig lekker! Dat maakt deze taart ideaal voor een verjaardag of feestje; makkelijk om te maken, iedereen is onder de indruk en je kan de stukjes over veel mensen verdelen. Zorg er wel voor dat je een stukje overhoudt, die wil je later nog lekker in je eentje opsnoepen!
Ingrediënten:
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 gram suiker
- 550 gram boter
- 6 eieren
- 250 gram poedersuiker
- 2 repen Tony’s Chocolonely karamel zeezout (2 x 180 gram)
- 125 ml Tova karamel dessertsaus
Extra nodig:
- Springvorm 24 cm
- (Hand)mixer
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Hak een reep chocolade in stukjes.
Mix 300 gram boter met de suiker door elkaar tot een romig mengsel. Klop de helft van de eieren en de helft van het bakmeel erdoor. Herhaal deze stap tot er een mooi beslag is ontstaan. Spatel de stukjes chocolade erdoor en verdeel het beslag over de vorm. Bak de cake in 70-80 minuten gaar en laat 10 minuten afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat deze op een rooster helemaal afkoelen.
Klop 250 gram zachte boter met de mixer romig, mix de poedersuiker er in 3 delen doorheen en mix nog 5 minuten door. Klop tot slot de dessertsaus door de botercrême.
Hak de tweede chocoladereep in grove stukken. Snij de cake horizontaal doormidden. Smeer een derde van de botercrême uit over de onderste helft van de taart en verdeel een derde van de chocoladebrokken hierover.
Druk de bovenste helft van de cake hierboven op, besmeer de bovenkant met de rest van de botercrême en verdeel de rest van de chocolade hierover.
Mag ik vragen naar de verhouding boter? Is het dan 300gr voor het beslag en 250 gr voor de botercreme??
Dat klopt inderdaad! Ik zal het ook aanpassen in het recept. Groetjes Hilde
Hallo,
Is het bij de Tony chocolony zeezout karamel taart de verhouding boter; 300gr voor het beslag en 250gr voor de botercreme?
Alvast bedankt