Chocoloosjes

Door Hilde

 

Wie zoet is krijgt lekkers…

De novembermaand is begonnen en dat betekent dat we kunnen gaan aftellen naar een periode vol gezelligheid en lekker eten, oftewel het Sinterklaasfeest staat al bijna voor de deur. En wat past er nou het beste bij Sinterklaas? Dat is natuurlijk speculaas! Trakteer daarom op pakjesavond (of elk ander moment de komende maand) eens op deze overheerlijke Chocoloosjes: Chocolaatjes met Speculoos! Een schattig en lekker chocolaatje, dat zeker niet zal misstaan tussen al het strooigoed. Met dit recept heb je in een handomdraai een schaal vol van deze zoete lekkernijen op tafel staan, dus ga hier eens lekker mee aan de slag.

Tip: Dit speculoos-chocolademengsel is ook perfect om extra smakelijke chocoladeletters van te spuiten!

 

Ingrediënten (± 50 stuks):

  • 200 gram melkchocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 4 eetlepels Speculoos pasta
  • Handje pepernoten

Extra nodig:

  • Spuitzak
  • Stervormig spuitmondje

 

 

Bereidingswijze:

Hak alle chocolade in stukjes, smelt de melkchocolade au bain-marie. Haal van het vuur en roer de pure chocolade er doorheen totdat alle chocola gesmolten is. Roer dan eerst de roomboter en vervolgens ook de speculoos er doorheen. Het chocolademengsel is op dit moment nog te dun om mooi op te spuiten en moet daarom nog iets verder teruggekoeld worden, zet hiervoor de schaal in de koelkast. Roer het mengsel om de 5 minuten door en controleer of het dik genoeg is. Let goed op dat je niet te lang wacht, want dan is het mengsel niet meer spuitbaar. Houdt de tijd dus goed in te gaten! Hak ondertussen de pepernoten in kleine stukjes.

Doe de chocolade in een spuitzak met een stervormig spuitmondje. Bedek een bakplaat met bakpapier en spuit hier kleine ‘drolletjes’ op. Druk op elk chocolaatje direct na het spuiten een stukje pepernoot. De chocolade stolt snel, dus leg de stukjes pepernoot er niet pas op nadat alle chocolaatjes gespoten zijn.

Laat uitharden op kamertemperatuur. Dit gaat vrij snel, maar hoe langer ze liggen, hoe steviger ze worden.

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:


Deel dit recept:

Geef een reactie