Christmas Cocktail

Door Hilde

 

Onlangs plaatste ik het recept voor een cranberry siroop (klik hier voor het recept) en met die siroop bedacht ik deze Christmas cocktail. Het recept is gebaseerd op het recept voor een mojito, maar in plaats van limoen gebruik ik sinaasappels. Door de cranberry siroop, waar kaneel en steranijs in verwerkt zit, toe te voegen aan de mix, krijgt de cocktail een lekker kersterig smaakje. Ik heb de cocktails gegarneerd met gegrilde sinaasappelschijven met kaneel en rietsuiker. Deze zijn nog lauw als je ze in het glas zet en hier gaat de cocktail heerlijk kruidig van ruiken, maar als je drinkt proef je de frisse smaak van cranberry, anijs en rum. De gegrilde sinaasappelschijven zijn trouwens ook heel erg lekker om zo op te snoepen, dus maak gerust een paar extra! Hoewel je die extra schijven misschien beter kunt bewaren voor de extra cocktails die je gaat maken, want ik kan je vertellen dat je daar direct nog een van wilt hebben. En wat let je… het is immers kerst!

 

Ingrediƫnten (voor 2 cocktails):

Voor de gegrilde sinaasappel:

  • 1 sinaasappel
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 2 eetlepels kaneel

Voor de mojito:

  • 1 sinaasappel
  • 2 theelepels rietsuiker
  • 90 ml witte rum (3 tbsp per glas)
  • 6 ijsblokjes
  • 90 ml cranberry siroop
  • 90 ml bruisend water

Om het vocht af te meten gebruik ik een tablespoon, een Amerikaanse maateenheid. In elke cocktail doe ik 3 tbsp rum, water en siroop, wat ongeveer gelijk staat aan 45 ml. Vandaar dat hierboven voor 2 cocktails 90 ml genoemd wordt. Je kan natuurlijk naar wens met deze verhoudingen spelen, om zo de cocktail sterker of minder sterk te maken.

Bereidingswijze:

Gegrilde sinaasappelschijven:

Zet de grill van de oven aan. Schep de kaneel en suiker in een schaaltje en meng door elkaar. Snijd 1 sinaasappel in schijven, druk beide kanten van elke schijf in het suikermengsel en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de plaat 3-4 minuten onder de grill, draai de schijfjes om en zet nogmaals 2 minuten onder de grill. Haal de schijven uit de oven, veeg ze nog even door het suikermengsel dat op de bakplaat ligt en leg ze op een bord om iets af te koelen.

     

Cocktail:

Snijdt 6 kleine stukjes uit de sinaasappel en verdeel die over twee glazen. Schep in elk glas een theelepel rietsuiker en roer door zodat het sap van de sinaasappel en de suiker zich wat vermengen. Schenk de rum erbij, doe in elk glas 3 ijsblokjes en roer alles even door.

     

Schenk daarna eerst de siroop en dan het water in de glazen. Roer nog even voorzichtig door. Snijdt twee gegrilde sinaasappelschijven doormidden en plaats deze ter decoratie in beide glazen.

     

Proost!

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept:

Een gedachte over “Christmas Cocktail

Geef een reactie