Gesuikerde cranberries

Door Hilde

 

Zo tegen kerst is het onvermijdelijk (en ook onwenselijk) om niet wat recepten met cranberry’s te maken. Het heerlijke zoete vruchtje is een goede smaakmaker is zoete baksels. Gedroogde cranberry’s zijn erg leuk om ter versiering over een cake te strooien, maar ook verse cranberry’s kunnen hiervoor gebruikt worden! Ik heb ze bijvoorbeeld gebruikt om deze heerlijke kersttulband te versieren. Door ze te weken in een suikersiroop worden ze wat zoeter en zachter van binnen. En door ze daarna in suiker te rollen zien ze er lekker kersterig en winters uit!

Ingrediënten:

  • 80 gram cranberry’s
  • 125 ml water
  • 130 gram kristalsuiker + een paar eetlepels extra

 

Bereidingswijze:

Was de cranberry’s en doe ze in een kommetje. Breng het water met 130 gram suiker op een laag vuur al roerend aan de kook. Blijf rustig roeren tot alle suiker is opgenomen. Giet de warme siroop over de cranberry’s en dek het bakje af met vershoudfolie. Laat minimaal 4 uur staan, langer mag. Hoe langer je de cranberry’s zo laat staan, hoe zoeter ze worden. Aangezien ze vrij zuur zijn van zichzelf heb je wel minimaal 4 uur nodig.

     

Giet de cranberry’s af in een vergiet en laat ze even goed uitlekken. Schep een paar eetlepels suiker in een diep bord en gooi hier de cranberry’s in ongeveer 3 delen in. Schep ze met een lepel voorzichtig om en leg ze daarna om een bord om te drogen.

     

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:


Deel dit recept: