Door Lieke
Het is weer weekend dus tijd voor een borrelhapje. Deze keer hartige mini muffins gevuld met ham en bacon. Om ze extra smaak te geven zit er geraspte kaas en Parmezaanse kaas door. Het beslag is zo klaar en hoeft niet heel lang in de oven dus je hebt binnen no time een lekker hapje op tafel staan. Maar ook prima van te voren te maken en te bewaren in afgesloten trommel. Ook leuk om te serveren bij een high tea.
Ingrediƫnten (24 stuks)
- 1 ei
- 100 ml zonnebloemolie
- 250 ml volle melk
- 250 gr bloem
- 2 tl bakpapier
- mespunt zout
- 2 tl paprikapoeder
- 150 gr ham (plakjes)
- 100 gr spek (plakjes)
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 75 gr geraspte kaas
Benodigheden
- mini muffinbakvorm
- eventueel bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de bakvorm in. Ik heb in de vorm kleine reepjes bakpapier gedaan zodat het nog makkelijker is om ze er na afloop uit te halen.
- Klop het ei samen met de melk en zonnebloemolie los. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout en paprikapoeder door elkaar.
- Gooi het droge en natte mengsel nu bij elkaar en meng goed met een pollepel. Snijd de ham en spek in stukjes. Meng door het beslag samen met de parmezaanse en geraspte kaas.
- Schep in de vorm en vul elk bakje tot de rand. Bak in 15-18 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
Een beetje van zus is ook te volgen op Instagram, Facebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!
Deel dit recept: