De Pindakaas Blondie is een recept dat ik al jaren geleden heb bedacht. Sterker nog, het was ooit het eerste recept dat ik daadwerkelijk op papier heb uitgewerkt. Daarom wil ik dit recept graag met jullie delen. In de cake worden twee smaken gecombineerd die tot mijn favorieten behoren: Chocolade en Pindakaas. Het is een lekker smeuïge cake die zowel warm als koud heerlijk is!
Ingrediënten:
- 85 gram boter
- 180 gram lichtbruine basterdsuiker
- 3 dikke eetlepels pindakaas
- 1 groot ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 130 gram bloem
- 1/2 theellepel bakpoeder
- 40 gram melkchocolade
- 40 gram witte chocolade
- 40 gram hazelnoten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkante bakvorm (20×20) in met boter en beleg met bakpapier. Hak de witte en melkchocolade in stukjes. Rooster de hazelnoten kort in een droge pan en hak ook deze in stukjes. Smelt te boter in een pan.
Mix de gesmolten boter, suiker en pindakaas tot het glad en smeuïg is en mix vervolgens het ei en de vanille-extract erdoor. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en spatel dit rustig door het mengsel. Spatel de chocolade en amandelen door het beslag, het zal daardoor een dikkige substantie worden. Verdeel het beslag over de bakvorm en druk het gelijkmatig aan. Bak de cake 20 tot 25 minuten in de oven, tot de cake stevig genoeg is en een mooie bruin geroosterde kleur heeft. Laat de cake niet te lang in de oven staan, het is wel de bedoeling dat hij lekker smeuïg blijft. Laat de cake vervolgens iets afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Een beetje van zus is ook te volgen op Instagram, Facebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!
Deze ga ik een keer proberen, lijkt me lekker!