Door Hilde
Voor haar 5e verjaardag wilde mijn dochter een taart in de vorm van een hart, maar ze wilde ook een regenboogtaart en toch het liefst ook iets met eenhoorns. Met die opdracht moest ik dus maar aan de slag!
Ik had besloten om het mezelf niet al te moeilijk te maken, dus geen gedoe met allerlei kleurtjes botercrème en netjes moeten afwerken. Ik had het idee opgedaan om de hele taart met sprinkles te bedekken en de Unicorn Mix van Dr. Oetker past natuurlijk perfect bij het thema dat mijn dochter in haar hoofd had.
De taart is een red velvet cake, bedekt met een heerlijke laag cream cheese frosting. De combinatie van de smeuïge cake, frisse en romige frosting en zoete, krokante sprinkles is heerlijk. De versiering op de taart heb ik allemaal bij de Hema gevonden (net als die coole regenboog folieballon). De kartonnen regenboog op de taart is onderdeel van een slinger, waar ik 1 regenboog vanaf heb gehaald en op prikkers heb geplakt. En het totaalplaatje is een super vrolijke, uitbundige en feestelijke verjaardagstaart, waar elk kind enthousiast van wordt!
Ik heb deze Springvorm Hart gebruikt. De inhoud is ongeveer gelijk aan een ronde springvorm van 24 cm. Je kan de taart dus ook prima in een ronde vorm maken.
Ingrediënten:
Cake:
- 140 gram boter
- 350 gram suiker
- 3 eieren
- 75 ml zonnebloemolie
- 2 theelepels vanille extract
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 400 gram bloem
- 1 theelepel (1 zakje) baking soda
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 theelepel zout
- 300 ml karnemelk
- 3 eetlepels rode kleurstof
Cream cheese frosting
- 400 gram Mon Chou
- 300 gram boter
- 400 gram poedersuiker
- 2 theelepels vanille extract
Extra nodig:
- 4 flesjes Unicorn Mix decoratiestrooisel van Dr. Oetker
- (Regenboog) decoratie voor op de taart
- Stevig kartonnetje voor onder de taart
- Springvorm (hartvorm of rond – 24 cm)
Bereidingswijze:
Cake:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet het bakblik in met boter en bedek de bodem met bakpapier.
Mix de boter met de suiker luchtig. Voor stuk voor stuk de eieren en mix vervolgens de zonnebloemolie, vanille extract, witte wijnazijn en rode kleurstof erdoor.
Meng de bloem, baking soda, zout en cacaopoeder met een lepel door elkaar. Gebruik een zeef en mix een derde van het bloemmengsel bij het beslag, meng de helft van de karnemelk erdoor, vervolgens weer een derde van het bloemmengsel, daarna de rest van de karnemelk en tot slot de rest van het bloemmengsel. Giet het beslag in het bakblik en bak in 80-90 minuten gaar. Hou de cake de laatste 20 minuten van de baktijd goed in de gaten zodat hij niet verbrand, doe tussendoor te priktest om te kijken of de cake al gaar is van binnen.
Laat de cake 10 minuten in het bakblik staan, haal daarna uit de vorm en laat op een rooster helemaal afkoelen.
Cream cheese frosting:
Mix de mon chou met de boter glad, voeg in 3 delen de poedersuiker toe, tot slot de vanille extract en mix nog een aantal minuten op de hoogste stand door. Zet de frosting een half uurtje in de koelkast om iets steviger te laten worden.
Afwerken:
Snij de cake horizontaal doormidden. Leg de onderste helft op een stevig kartonnetje, beleg met een flinke schep frosting en druk de bovenste helft er op. Smeer de hele taart in met de rest van de frosting.
Neem de taart in een hand (omdat er kartonnetje onder zit, is de onderkant stevig genoeg om de taart op vast te houden). Druk de hele zijrand voorzichtig vol met sprinkles. Zet de taart op een taartschaal en bestrooi ook de hele bovenkant met sprinkles. Versier de taart verder naar wens.