7x zomerhitte recepten

Laten we eerlijk zijn, dit zomerse weer is geen weer om lang in de keuken te staan of om de oven te laten gloeien. Daarom heb ik een aantal ijs en no-bake recepten gebundeld op deze pagina om jullie toch wat verfrissende inspiratie te geven!

De vulling van bitterkoekjes en lemon curd, bittter en zuur, geven samen een hele frisse smaak aan het zoete ijs en de koekjes geven ook een prettige chewy textuur. Een heerlijke zomerse (en gouden) combinatie!


Deze moet je echt een keer proberen. Zelfgemaakte Oreo roomijs.. is verrukkelijk! En ik overdrijf niet eens. Daarnaast is het ook nog eens enorm easy-peasy om te maken. Zelf had ik ook niet gedacht dat dit makkelijke recept zo’n zacht en romig resultaat zou geven. 


Kijk een naar deze stapel fantastische ijssandwiches! Je kan ze versieren met vrolijke sprinkles of met stukjes pinda (die geven een prettige extra crunch). Voor de koekjes heb ik simpele biscuitjes gebruikt, en die gaan perfect bij de koude, romige nutella cheesecake vulling. Ziet er als een feestelijke traktatie uit en is echt om te smullen!


Wat een zomers feest is deze taart! Fris, zuur, verkoelend en je hoeft er geen hete oven voor te gebruiken. Het recept is super makkelijk, maar het resultaat spat van je gebaksbordje. Een echte must voor elke zomers feestje!


Het mag geen geheim heten dat ik gek ben op fudge. En dit is een heerlijke zoete, in je mond smeltende fudge met een friszure hint van de citroen. Een absolute aanrader dus om zelf ook eens te maken!


De vanille-yoghurttaart is voor de echte hete dagen waar je echt geen oven aan wilt hebben en ook voor alle andere dagen dat je behoefte hebt aan een snelle, super makkelijke en heerlijk frisse taart! De vulling van Griekse yoghurt met vanillesmaak is heerlijk fris en licht. Een echte zomerse aanrader!


Nog maar een no-bake cheesecake, daar kunnen we nooit genoeg van krijgen. Helemaal niet als die zo mooi is als deze, met een mooie paarse en een witte laag. Met de blauwe bessen past de taart helemaal in het seizoen!

Een beetje van zus is ook te volgen op Instagram, Facebook en Pinterest

Deel deze pagina:

Geef een reactie