Door Hilde
Zoals eerder beschreven op mijn site ben ik een echte fan van de smaakcombinatie karamel en zeezout. Mijn schoonmoeder wilde graag de zelfgemaakte chocoladerepen met karamel en zeezout die ik laatst heb gemaakt proeven, maar aangezien het haar verjaardag was vond ik dat dit in een luxer jasje gehuld kon worden. Daarom heb ik zeezout en karamel verwerkt in deze heerlijke truffels en dat is een groot succes gebleken. Ze zijn super romig, vol van smaak en met een spannende twist door het zeezout. Dus als dit een smaakcombinatie is die ook tot jouw favorieten behoord, moet je deze bon bons echt een keer maken!
Ingrediënten (voor ongeveer 35 stuks):
- 100 ml slagroom
- 300 gram melkchocolade
- 14 fudgesnoepjes
- 3 gram zeezout
- 300 gram witte chocolade
- 100 gram kristalsuiker voor versiering
Bereidingswijze:
Hak de melkchocolade in kleine stukjes. Snijdt de fudgesnoepjes in kleine stukjes.
Breng de slagroom op een laag vuurtje al roerend aan de kook en schenk het over de gehakte chocolade. Laat dit twee minuten staan en roer de chocolade dan door tot een gladde ganache. Roer hier het zout en de stukjes fudge doorheen. Laat dit mengsel ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
Schep met een lepel kleine hoopjes uit de opgesteven chocolade en rol hier bolletjes van. Leg de bolletjes minimaal een uur in de vriezer, zodat ze goed koud worden.
Hak de witte chocolade in kleine stukjes. Smelt twee derde hiervan au bain-marie. Roer de rest van de chocolade erdoor tot alles gesmolten is. Haal de bolletjes uit de vriezer en haal ze een voor een door de chocolade. Laat ze niet te lang in de warme chocolade liggen, anders beginnen ze te smelten en verkleurt je witte chocolade. Leg de bon bons op een met bakpapier beklede bakplaat en laat de chocolade hard worden.
Decoreer de bon bons naar wens. Ik heb ze deze keer versierd met streepjes karamel. Daarvoor heb ik 100 gram kristalsuiker beetje bij beetje gesmolten in een pan op hoog vuur, tot ik een mooie karamel had. Toen heb ik het vuur uit gedaan en de karamel heel even laten staan. Met een lepel heb ik vervolgens steeds een beetje karamel uit de pan gehaald en over de bon bons geslingerd.
Een beetje van zus is ook te volgen op Instagram, Facebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!
Hi!
Word de karamel die je erover heen hebt gedaan ook hard?
Hoi Kim,
De karamel wordt inderdaad hard.
Groetjes Hilde