Meringue Kisses

Door Hilde

Meringue Kisses zijn kleine snoepjes of koekjes gemaakt van opgeklopt eiwitschuim. Ik heb ze deze week gemaakt om te gebruiken als decoratie op een taart, maar ze zijn ook leuk om te gebruiken als (geboorte)traktatie of heerlijk om als snoepjes uit te delen. Met onderstaande hoeveelheden heb je ruim voldoende voor ongeveer 2 ovenplaten vol, afhankelijk natuurlijk van hoe groot je ze spuit. Wil je meer of minder zorg er dan voor dat de verhouding eiwit en suiker altijd 1:2 is, 1 deel eiwit op 2 delen suiker.

Je kan de snoepjes gewoon wit laten, je kan ze een kleurtje geven, of je kan (zoals ik in dit geval heb gedaan) kiezen voor een mooi streeppatroon. Voor een egale kleur spatel je voorzichtig de kleurstof door de meringue voordat je het in de spuitzak doet. Voor een streeppatroon keer je de spuitzak binnenstebuiten en daar strijk je met een kwastje strepen kleurstof op. Vouw de spuitzak weer voorzichtig terug en vul deze met de meringue. Voor het spuiten heb ik geen spuitmondje gebruikt, dat kan je natuurlijk wel doen als je nog weer voor een ander effect wilt gaan.

Ingrediƫnten:

  • 100 gram eiwit
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • Snufje zout
  • Optioneel: (roze) kleurstof

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de mengkom en garde helemaal vetvrij (bijvoorbeeld met een beetje citroensap). Klop de eiwitten met het zout tot stevige pieken. Verdeel ondertussen de suiker op een met bakpapier beklede bakplaat en laat dit 5 minuten warm worden in de oven.

Schep de warme suiker lepel voor lepel door het opgeklopte eiwit, voeg telkens pas een nieuwe lepel toe als de voorgaande volledig is opgenomen. Klop het schuim nog 5 minuten door na het toevoegen van de laatste lepel suiker. Wrijf wat schuim tussen twee vingers, voel je geen suikerkorrels meer dan is het schuim klaar, je zult zien dat het schuim mooi dik en luchtig is.

Zet de oven op 90 graden.

Schep de meringue in een spuitzak en spuit kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de snoepjes in ongeveer 70-80 minuten drogen in het midden van de oven. De schuimpjes zijn klaar als de onderkant stevig is en je ze makkelijk van het bakpapier kan verwijderen.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Deel dit recept:

Geef een reactie