Peppermint Bark

Door Hilde

Als je voor kerst nog iets wilt maken, dan moet dit het sowieso worden!!

Peppermint Bark is in Amerika rond de kerst een traditionele lekkernij en wordt gemaakt van chocolade en pepermunt-snoepstokken. Hoewel ik vroeger nooit een fan was van snoepjes zoals After Eight, begon de combinatie pepermunt en chocolade mij steeds meer aan te spreken. Omdat de snoepstokken met pepermuntsmaak in Nederland niet overal verkrijgbaar zijn, besloot ik mijn eigen versie, met aangepaste ingrediënten te maken. En het resultaat is wat mij betreft geweldig!

Het is een echte door-eet lekkernij geworden, ik kan er bijna niet van afblijven. Het is wel een smaakcombinatie waar je van moet houden, maar zelfs als je nog niet eerder op de pepermunt-chocoladetrein was gestapt, kan je nu eigenlijk niet meer achterblijven. Ik heb de Peppermint Bark op het werk uitgedeeld en iedereen was blij verrast met hoe lekker het is. Het is ook heel anders dan de After Eight snoepjes, waar een pepermuntcrème in zit. Deze pepermunt brokken zijn juist krokant, waardoor de pepermuntsmaakt goed naar voren komt, maar absoluut niet overheerst.

Met de frambozen die in de laag witte chocolade zitten, heb ik de kleur van de originele Peppermint Bark proberen terug te laten komen en juist ook de zoetzure smaak van de frambozen doet het goed in combinatie met de zoete chocolade en frisse pepermunt. Dit is een recept om op te slaan, te maken, uit te delen, op te trakteren, en nog een keer voor jezelf te maken. Zo snel mogelijk aan de slag dus!

Ingrediënten:

  • 300 gram pure chocolade
  • 300 gram witte chocolade
  • 100 gram pepermuntjes
  • 15 gram gevriesdroogde frambozen

Bereidingswijze:

Hak 70 gram van de pepermuntjes in kleine stukjes. Het beste is om dit te doen met een groot, scherp mes. Gooi de rest van de pepermuntjes in de keukenmachine en maak hier poeder van. Hou apart. Breek de frambozen met je handen in kleine stukjes.

Hak de pure chocolade in stukjes en smelt twee derde deel au bain-marie. Haal de kom van de pan als de chocolade gesmolten is en roer dan de resterende pure chocolade erdoor. Roer de kleine stukjes pepermunt door de chocolade en schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het zoveel en plat mogelijk uit in een mooie rechthoek. Laat de chocolade helemaal hard worden (ongeveer 2 uurtjes).

Hak de witte chocolade in stukjes en en smelt twee derde deel au bain-marie. Haal de kom van de pan als de chocolade gesmolten is en roer dan de resterende witte chocolade erdoor. Roer de tot poeder vermalen pepermunt en de frambozen (op een handvol na) door de chocolade, giet dit mengsel bovenop de eerste laag en strijk het uit zodat de pure chocolade helemaal bedekt is. Verdeel de resterende stukjes framboos over de chocolade en druk het een beetje aan. Laat ook de witte laag helemaal hard worden (ongeveer 2 uurtjes).

Breek de chocolade in brokken. Bewaar de stukken in een afgesloten bak, buiten de koelkast.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van mij gemaakt? Dat wil ik graag zien! Dus deel dan een foto en tag @eenbeetjevanzus!

Deel dit recept:
Deel dit recept:

Geef een reactie