Koffiebonbons

Door Hilde

 

Heb je al wel eens zelf bonbons gemaakt? De meeste mensen denken namelijk dat het heel veel werk is. En natuurlijk moet je er wel even wat voor doen en een beetje geduld hebben… maar het resultaat is altijd een waar feestje. Het is niet te vergelijken met pralines en chocolaatjes die je in de winkel koopt. En wat is er nou leuker dan lekker kliederen met chocolade! Het prettige is ook dat je op deze manier je eigen favoriete smaken kan samenstellen. Het omhulsel, de vulling, eventuele versieringen… Het is helemaal aan jezelf en de lekkerste combinatie zijn te verzinnen. Maar mocht je een idee nodig hebben, deze koffiebonbons zijn een absolute aanrader. Een stevige en knapperige buitenkant van witte chocolade met een fluweelzachte, mokka-achtige koffieganache als vulling.

 

 

Via onderstaande instructie is het voor iedereen te doen om mooie bonbons te maken. Mocht je er niet uitkomen, er zijn online heel veel instructievideo’s te vinden. Heel handig voor extra tips, trucs en behendigheden. Het is aan te raden om siliconen vormen te gebruiken, daarmee is het heel makkelijk om de bonbons zo uit de vorm te drukken.

 

 

Ingrediënten (30 stuks):

  • 500 gram witte chocolade
  • 150 gram melkchocolade
  • 70 ml slagroom
  • ½ eetlepel suiker
  • 35 ml sterke koffie

 

Bereidingswijze:

Hak de melkchocolade in stukken en smelt deze au bain-marie. Breng ondertussen de slagroom met de suiker aan de kook en roer dit door de gesmolten chocolade tot een romige ganache. Roer de koffie erdoor en laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur. Het moet nog wel vloeibaar zijn om makkelijk in de bonbons te kunnen spuiten, dus laat de vulling niet volledig opstijven.

     

Hak de witte chocolade in stukken en smelt twee derde hiervan au bain-marie. Roer de rest van de chocolade erdoor tot alles gesmolten is. Plaats een rooster op een schaal of bakplaat. Schep de bonbonvormpjes helemaal vol met chocolade en laat een paar minuten staan, zo zetten de randen van de vorm goed aan. Tik een paar keer met de vorm op het aanrecht om alle luchtbelletjes te verwijderen.

     

Draai de vorm om en laat alle overtollige chocolade er uit lopen. Laat de vorm omgekeerd op een rooster staan tot de chocolade niet meer drupt. Draai de vorm om en schraap er met een spatel overheen zodat de randen goed schoon zijn. Tik daarna weer even met de vorm op het aanrecht zodat er echt geen luchtbelletjes meer inzitten. Zet de vorm opnieuw op de kop en laat nog even staan uitlekken. Draai de vormen weer om als de chocolade volledig is uitgelekt en zet ze voor een half uurtje in de koelkast. Schraap de chocolade die onder het rooster uit in de bakplaat is gelopen bij elkaar, doe dit bij de rest van de overbleven chocolade en zet dit apart voor straks.

     

Vul een spuitzak met de afgekoelde vulling en spuit een beetje hiervan in elk chocoladebakje. Doe ze niet te vol met de vulling, anders kan er geen laagje chocolade meer overheen. Vul op deze manier alle vormpjes en laat de vulling een half uurtje opstijven in de koelkast.

     

Smelt ondertussen de resterende witte chocolade opnieuw en schep een beetje hiervan op elke bonbon. Schraap de randen netjes schoon met een spatel en laat de bonbons minimaal een uur opstijven in de koelkast, een hele nacht is ook prima. Druk daarna de chocolaatjes uit de vorm. Serveer de chocolaatjes met een lekker bakje koffie of combineer ze met de heerlijke Café Marakesh bonbons!

 

 

 

 

 

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van ons gemaakt? Dat willen we graag zien! Dus deel dan een foto en tag ons!

 

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:


Deel dit recept:

Een gedachte over “Koffiebonbons

Geef een reactie