Havermoutkoekjes met cranberry & pecannoten

Door Hilde

Deze koekjes met havermout zijn heel makkelijk om te maken, ze smaken heerlijk bij een kopje thee en ook de kinderen vinden ze erg lekker. Ik heb ze deze keer versierd met witte chocolade en poeder van gevriesdroogde frambozen om ze een feestelijk en kersterig uiterlijk te geven.

Ingrediënten (30 stuks):

  • 60 gram boter
  • 90 gram witte suiker
  • 90 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 120 gram bloem
  • 130 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • 40 gram pecannoten
  • 100 gram witte chocolade
  • 20 gram gevriesdroogde frambozen (optioneel)

Bereidingswijze:

Mixe de boter met beide suikers luchtig, voeg per stuk de eieren en daarna het vanille extract toe. Meng de bloem, havermout, bakpoeder, kaneel en zout door het botermengsel. Hak de pecannoten grot en spatel ze door het beslag.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Schep met een lepel kleine hoopjes van het beslag en draai hier met je handen een balletje van. Verdeel de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. De koekjes lopen een klein beetje uit tijdens het bakken, dus zorg dat er voldoende ruimte tussen de hoopjes zit. Ik bak ze zelf per 12 op een bakplaat.

Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten krokant en laat ze helemaal afkoelen op een rooster.

Smelt de witte chocolade au bain-marie en vermaal de de frambozen tot poeder. Doe de chocolade in een spuitzak en trek streepjes over de koekjes. Strooi de frambozenpoeder over de chocolade, ik heb dit gedaan met een klein zeefje. Laat de chocolade uitharden. Bewaar de koekjes in een trommel, op die manier blijven ze een paar dagen goed.

Kijk ook eens naar deze lekkere recepten:

Een beetje van zus is ook te volgen op InstagramFacebook en Pinterest. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een bericht via een van deze kanalen of laat hieronder een bericht achter. Heb je een recept van mij gemaakt? Dat wil ik graag zien! Dus deel dan een foto en tag @eenbeetjevanzus!

Deel dit recept:
Deel dit recept:

Geef een reactie